16
Kas

2017 Yeni Yıl Sofrası Trendleri

Yine bir yılı daha acısıyla tatlısıyla geride bırakıyoruz. Kimileri için yeni başlangıçların yaşandığı, kimileri için hüzünlü geçen bir yıl daha bitmek üzere. Şimdiden bu yıl için planlarını yapanlar vardır muhakkak veya yılbaşı gecesi ne yapacağını kararlaştıranlar.
Yeni yıla sevdiklerim ve ailemle birlikte;onları şık bir sofrada ağırlayarak girmek istiyorum diyorsanız bu fikirlerim sizler için.Her geçen gün değişen dünya trendleri bizleri demode olmamak için uyarıyor.Yemekler ne kadar cezp etse de sunumlarda tartışmasız önem kazandı. Artık marifet hem elde hem yaratıcıkta.
İster sade, ister gösterişli, isterseniz klasik hangisi olursa olsun sizi yansıtan stil sahibi bir masa hazırlamalısınız. Yılbaşının vazgeçilmezi ışıltılar,renkli toplar,kar taneleri,klasik kırmızılar yeşiller,kozalaklar. Bunları bütünleyen şamdanlar,suplalar,peçeteler,porselenler saymakla bitmez.Şimdiden yeni yıl sofranızın ziyafet sofrasına dönüşmesi dileğiyle…
Klasikten vazgeçmem diyenler tutkunun rengi kırmızıyı sofralarında vurgulayabilirler. Rustik bir dekorasyonla kırmızı rengini yansıtmak için hasır veya son dönemin modası ahşap supla kullanarak detaylandırabilirsiniz. Demode ekose kumaşlarla vedalaşın ve trendi takip edin. Bu kışın net modası kadife; bunu da yeşil kadife bir masa örtüsü ile kullanıp dekorasyonunuza farklılık katın. Bu arada tabiî ki sofranın vazgeçilmezi porselenler. Bu yönde tartışmasız 1 numara Karaca Grace serisi. Beni kalbimden vurdu diyebilirim. Hikayesi ve şık tasarımıyla yeni yıl sofranızın en şık serisi olmaya net aday. Bu seriyi 2017 yılbaşı sofrasının en iyi serisi seçiyorum.Tek kelimeyle mü-kem-mel.

1

Sade ve romantik şıklık arayanlar;beyaz ve cam dekoratif aksesuar ögelerinden yararlanabilirler. Yere kadar inen beyaz yer yer dantelli masa örtüsü,dantel runner ve peçetelikler,gümüş veya altın suplalar,cam içerisinde çiçekle sunulan mumlarla sade ve romantik bir ambiyans oluşturur. Çam ağacınıza taktığınız her süsü özellikle kar tanesi figürlerini sofranıza da koyun. Romantik sofranızın kahramanı dantelin üzerini inci süslerle zenginleştirerek zarafet katın. Ve sofranızı en sade porselenlerinizle tamamlayın.

2
3

İster marjinal,ister feminen bir sofra hazırlamak isteyenler için en ideal renk mor. Asaletin rengi mor zenginliği de çağrıştırdığı için yılbaşı gecesine damgasını vuracaktır. Masa örtüsü kullanmadan,mor runner ve peçetelik,bakır (rose gold) supla aynı renkte şamdanlar kullanabilirsiniz. Aksesuar olarak siyah porselen servis tabağına bereketi temsilen nar koyarak dekorasyonunuzu anlamlı kılabilirsiniz. Tabiî ki sofranızı siyah ağırlıklı porselen bir takımla tamamlayın.
4
5
6
Cam mumlukların içersine konulan konsepte uygun çiçekler şık bir görüntü sunuyor.
7

Keçeden dekoratif objeler yaparak masanıza şık bir görünüm katabilirsiniz.
8
Kullanacağınız masa üstü mum,aydınlatma ve seyyar lambalarla çarpıcı bir ışık şöleni oluşturabilirsiniz.

9

Son olarak ;
Yeni gelen yılla birlikte geçmişin olumsuz anılarını unutturacağı,ülkemiz için birlik ve beraberlik içinde,birbirimizi sevgiyle kucaklayacağımız,tabiî ki bol tasarımlı bir yıl olmasını diliyorum.

Sevgiyle,
İyi okumalar…